Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не, защо да се разубеждавам, Алфата е на челно място в списъка на възможните автомобили отговарящи на типа на пробега който ще върти. Тия дни за празниците се прибраха двама приятели, единият живее и работи в Италия, другия в Германия, като се съберем ще говорим по въпроса, единият вариант е някой от тях като се прибира за Великден да ми докара съответния автомобил, ако не съм си харесал дотогава нещо тук, тъй като покупката не ми е спешна. Като се разгледах бегло на нашия пазар ми се струва, че покупката оттук ще бъде комплицирана, доколкото закарването на автомобил за диагностика в сервиз преди покупката изглежда в сферата на пожеланията ако е от автокъща, а нямам намерение да купувам котка в чувал. Това по скоро е възможно ако продавачът е физическо лице, но обявите от частни лица ми се сториха малко, друг е въпросът какво ще покажат огледите като състояние и дали "моят"автомобил няма да се окаже десетият поред в списъка, примерно.Между другото, голям плюс за марката се оказва добрият форумен съпорт който видях тук, като човек който е и е бил собственик на далеч по екзотични автомобили от италианските да нашите географски ширини, мога да оценя това като сериозен плюс.

Comment

• щека за масло - JTS мотор

Повдигам си въпроса от м. Септември - колко трябва да е дължината на щеката за масло на мотора JTS - 166 к.с., по-точно, от упора до първа и втора белязка на щеката. Пускам снимки на моята щека. Чак сега виждам, че има надпис А822, а пък ЖТС - мотора се води 937A1.000. Като се разрових в нета, излизат щеки за Фиат с означение А822. Проблемът ми е, че като налея масло ( ползвам 10В60 ) до горна рязка и след 100км. извънградско Канзас-В. Търново, маслото е на долна рязка. После, без значение дали градско или извънградско, маслото не мърда. Обаче, понеже често срещам прекъсвача, ме е шубе да карам с масло на долна рязка. Мисля си , че тая щека, забита в моя мотор, не е за моя мотор. Колеги с ЖТС-мотори, ударете една ролетка на щеките си и ми пратете инфо как са вашите щеки.
      Attached Files
      Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
      Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
      Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

• Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщение
        Повдигам си въпроса от м. Септември - колко трябва да е дължината на щеката за масло на мотора JTS - 166 к.с., по-точно, от упора до първа и втора белязка на щеката. Пускам снимки на моята щека. Чак сега виждам, че има надпис А822, а пък ЖТС - мотора се води 937A1.000. Като се разрових в нета, излизат щеки за Фиат с означение А822. Проблемът ми е, че като налея масло ( ползвам 10В60 ) до горна рязка и след 100км. извънградско Канзас-В. Търново, маслото е на долна рязка. После, без значение дали градско или извънградско, маслото не мърда. Обаче, понеже често срещам прекъсвача, ме е шубе да карам с масло на долна рязка. Мисля си , че тая щека, забита в моя мотор, не е за моя мотор. Колеги с ЖТС-мотори, ударете една ролетка на щеките си и ми пратете инфо как са вашите щеки.
        На моята щека 136коня JTD също пише А822, пластмасовата част е червена и като халка. Ако искаш и друг не премери с такава като твоя мотор ще я измеря.
        Last edited by lordliness; d.m.y г., 11:43.
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Лорде, не разбирам второто изречение на поста ти. Искам информация от човек със същия мотор JTS, 166коня, 4 ламбди, Евро 4. Дизелите ще са различни, най-малкото са 5 цилиндрови. На запоя в Търговище си мерихме щеките с QV-то на Ваката - еми различни са като дължини.
          Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

• А
            Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщение
            Лорде, не разбирам второто изречение на поста ти. Искам информация от човек със същия мотор JTS, 166коня, 4 ламбди, Евро 4. Дизелите ще са различни, най-малкото са 5 цилиндрови. На запоя в Търговище си мерихме щеките с QV-то на Ваката - еми различни са като дължини.
            Второто изречение означава, че сигурно са различни, но може да проверим дали е така и къде се различават
            Може да се ориентираш когато сменяш масло, колко събира до макс и дали отговаря на предписаното.
            Срещал съм коли с подменени щеки.
            На моята примерно разстоянието между макс и мин е само 15 мм докато на ТС е поне двойно.
            Last edited by lordliness; d.m.y г., 15:28.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Ще се сменят накладки и след четене из форума се спрях на ATE.Намирам ги в 2 сайта и разликата в цените е голяма.
              Едните са от тук: http://www.mister-auto.bg/bg/komplek...60-7105.2.html

Другите от тук: http://www.autopower.bg/накладки-ate...-i9512741.html

Имате ли някакви отзиви от тези саитове.Мистер Ауто ми се струва прекалено добро за да е истина.
              Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998 LPG -ex
              Fiat Tempra 1.6 i.e LPG - 227 000 km - scraped
              Lancia Lybra 2.4 JTD 03' 150 hp

Comment

• И аз да задам един въпрос: след ходене по разбитите пътища до свищов и обиколка по паветата в пловдив -започна да ми скърца таблото ( и то много). Някой знае ли как да го излекувам, че ми пили нервите? Има ли някакви болтове за натягане или щипки или каквото и да е друго?
                Alfa Romeo 147 1.6 Twin Spark ECO 105 Hp

Comment

• Първоначално публикувано от Subsense Покажи съобщение
                  Ще се сменят накладки и след четене из форума се спрях на ATE.Намирам ги в 2 сайта и разликата в цените е голяма.
                  Едните са от тук: http://www.mister-auto.bg/bg/komplek...60-7105.2.html

Другите от тук: http://www.autopower.bg/накладки-ate...-i9512741.html

Имате ли някакви отзиви от тези саитове.Мистер Ауто ми се струва прекалено добро за да е истина.
                  За Mistera провери доставката, че понякога за по-малки суми излиза доста скъпо, аз като се оптах да купя филтър за 30тина лева ми изписа за доставка с DHL 50лв.
                  ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

• Колеги възможно ли е от леда по калниците и джантите да тресе колата при видико скорости ?
                    Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                    Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                    Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                      Колеги възможно ли е от леда по калниците и джантите да тресе колата при видико скорости ?
                      Да.
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                        Да.
                        Мерси , колега .
                        Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                        Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Честита Нова година колеги.Ниските температури ми донесоха проблеми,ето какви:
                          И въпросът е:След като сменя километража необходимо ли е да закачам колата на диягностика за да заработи новия?И мога ли да сменя само дисплея?
                          Attached Files
                          Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

• Сменяш само дисплея, нищо не се прави допълнително.
                            Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                            159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                            NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• щека за масло - JTS мотор - дължина

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                              А

Второто изречение означава, че сигурно са различни, но може да проверим дали е така и къде се различават
                              Може да се ориентираш когато сменяш масло, колко събира до макс и дали отговаря на предписаното.
                              Срещал съм коли с подменени щеки.
                              На моята примерно разстоянието между макс и мин е само 15 мм докато на ТС е поне двойно.
                              Да , като сменям маслото ще направя тази проверка. Гледах си щеката на Ланча Игрек-а, доста по-къса, с червена дръжка с кръгло отворче за хващане с пръст и пак с надпис А822 на нея. Това А 822 няма да е номер на двигателя, а някакво друго означение.

Аде бе, колеги с бутиковите ЖТС - мотори, Ударете една ролетка на щеките си, да си ги премерим.

Comment

• Първоначално публикувано от juliano155 Покажи съобщение
                                Честита Нова година колеги.Ниските температури ми донесоха проблеми,ето какви:
                                И въпросът е:След като сменя километража необходимо ли е да закачам колата на диягностика за да заработи новия?И мога ли да сменя само дисплея?
                                Това често срещан проблем ли е? Прави ми впечатление, че при ниски температури много бавно се сменяват символите.

Comment

Working...
                                X