Не, защо да се разубеждавам, Алфата е на челно място в списъка на възможните автомобили отговарящи на типа на пробега който ще върти. Тия дни за празниците се прибраха двама приятели, единият живее и работи в Италия, другия в Германия, като се съберем ще говорим по въпроса, единият вариант е някой от тях като се прибира за Великден да ми докара съответния автомобил, ако не съм си харесал дотогава нещо тук, тъй като покупката не ми е спешна. Като се разгледах бегло на нашия пазар ми се струва, че покупката оттук ще бъде комплицирана, доколкото закарването на автомобил за диагностика в сервиз преди покупката изглежда в сферата на пожеланията ако е от автокъща, а нямам намерение да купувам котка в чувал. Това по скоро е възможно ако продавачът е физическо лице, но обявите от частни лица ми се сториха малко, друг е въпросът какво ще покажат огледите като състояние и дали "моят"автомобил няма да се окаже десетият поред в списъка, примерно.Между другото, голям плюс за марката се оказва добрият форумен съпорт който видях тук, като човек който е и е бил собственик на далеч по екзотични автомобили от италианските да нашите географски ширини, мога да оценя това като сериозен плюс.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
щека за масло - JTS мотор
Повдигам си въпроса от м. Септември - колко трябва да е дължината на щеката за масло на мотора JTS - 166 к.с., по-точно, от упора до първа и втора белязка на щеката. Пускам снимки на моята щека. Чак сега виждам, че има надпис А822, а пък ЖТС - мотора се води 937A1.000. Като се разрових в нета, излизат щеки за Фиат с означение А822. Проблемът ми е, че като налея масло ( ползвам 10В60 ) до горна рязка и след 100км. извънградско Канзас-В. Търново, маслото е на долна рязка. После, без значение дали градско или извънградско, маслото не мърда. Обаче, понеже често срещам прекъсвача, ме е шубе да карам с масло на долна рязка. Мисля си , че тая щека, забита в моя мотор, не е за моя мотор. Колеги с ЖТС-мотори, ударете една ролетка на щеките си и ми пратете инфо как са вашите щеки.Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщениеПовдигам си въпроса от м. Септември - колко трябва да е дължината на щеката за масло на мотора JTS - 166 к.с., по-точно, от упора до първа и втора белязка на щеката. Пускам снимки на моята щека. Чак сега виждам, че има надпис А822, а пък ЖТС - мотора се води 937A1.000. Като се разрових в нета, излизат щеки за Фиат с означение А822. Проблемът ми е, че като налея масло ( ползвам 10В60 ) до горна рязка и след 100км. извънградско Канзас-В. Търново, маслото е на долна рязка. После, без значение дали градско или извънградско, маслото не мърда. Обаче, понеже често срещам прекъсвача, ме е шубе да карам с масло на долна рязка. Мисля си , че тая щека, забита в моя мотор, не е за моя мотор. Колеги с ЖТС-мотори, ударете една ролетка на щеките си и ми пратете инфо как са вашите щеки.Last edited by lordliness; d.m.y г., 11:43.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Лорде, не разбирам второто изречение на поста ти. Искам информация от човек със същия мотор JTS, 166коня, 4 ламбди, Евро 4. Дизелите ще са различни, най-малкото са 5 цилиндрови. На запоя в Търговище си мерихме щеките с QV-то на Ваката - еми различни са като дължини.Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
АПървоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщениеЛорде, не разбирам второто изречение на поста ти. Искам информация от човек със същия мотор JTS, 166коня, 4 ламбди, Евро 4. Дизелите ще са различни, най-малкото са 5 цилиндрови. На запоя в Търговище си мерихме щеките с QV-то на Ваката - еми различни са като дължини.
Може да се ориентираш когато сменяш масло, колко събира до макс и дали отговаря на предписаното.
Срещал съм коли с подменени щеки.
На моята примерно разстоянието между макс и мин е само 15 мм докато на ТС е поне двойно.Last edited by lordliness; d.m.y г., 15:28.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Ще се сменят накладки и след четене из форума се спрях на ATE.Намирам ги в 2 сайта и разликата в цените е голяма.
Едните са от тук: http://www.mister-auto.bg/bg/komplek...60-7105.2.html
Другите от тук: http://www.autopower.bg/накладки-ate...-i9512741.html
Имате ли някакви отзиви от тези саитове.Мистер Ауто ми се струва прекалено добро за да е истина.Alfa Romeo 156 1.8 TS 1998 LPG -ex
Fiat Tempra 1.6 i.e LPG - 227 000 km - scraped
Lancia Lybra 2.4 JTD 03' 150 hp
Comment
-
И аз да задам един въпрос: след ходене по разбитите пътища до свищов и обиколка по паветата в пловдив -започна да ми скърца таблото ( и то много). Някой знае ли как да го излекувам, че ми пили нервите? Има ли някакви болтове за натягане или щипки или каквото и да е друго?Alfa Romeo 147 1.6 Twin Spark ECO 105 Hp
Comment
-
Първоначално публикувано от Subsense Покажи съобщениеЩе се сменят накладки и след четене из форума се спрях на ATE.Намирам ги в 2 сайта и разликата в цените е голяма.
Едните са от тук: http://www.mister-auto.bg/bg/komplek...60-7105.2.html
Другите от тук: http://www.autopower.bg/накладки-ate...-i9512741.html
Имате ли някакви отзиви от тези саитове.Мистер Ауто ми се струва прекалено добро за да е истина.ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" ≈ 140CV
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщениеКолеги възможно ли е от леда по калниците и джантите да тресе колата при видико скорости ?Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщениеДа.Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..
Comment
-
щека за масло - JTS мотор - дължина
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеА
Второто изречение означава, че сигурно са различни, но може да проверим дали е така и къде се различават
Може да се ориентираш когато сменяш масло, колко събира до макс и дали отговаря на предписаното.
Срещал съм коли с подменени щеки.
На моята примерно разстоянието между макс и мин е само 15 мм докато на ТС е поне двойно.
Аде бе, колеги с бутиковите ЖТС - мотори, Ударете една ролетка на щеките си, да си ги премерим.Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Comment
-
Първоначално публикувано от juliano155 Покажи съобщениеЧестита Нова година колеги.Ниските температури ми донесоха проблеми,ето какви:
И въпросът е:След като сменя километража необходимо ли е да закачам колата на диягностика за да заработи новия?И мога ли да сменя само дисплея?
Comment
Comment